Beskrivelse
Klippfisk er torsk som først blir saltet i til den er saltmoden, og så tørket i et tørkekammer. Inntil 1960-tallet foregikk tørkingen på klippene, derav navnet klippfisk.
Dette produktet er laget av ryggfileten på stor torsk, den er skinnfri og beinfri. Vakuumpakket i poser med 400 gram serverings biter.
Klippfisk er et veldig anvendelig produkt. Det kan grilles, stekes, kokes og brukes i gryterett ofte kjent som bacalao. For flere spennende oppskrifter se her: https://3iuka.no/s%C3%B8k/?q=klippfisk#resultset-recipes
Fisken sendes saltet og tørket. Så den må vannes før bruk. Se her for tips om vanning: https://3iuka.no/sjomatskolen/bearbeiding-og-lagring/handtering/utvanning-av-klippfisk/
Etter vanning øker fiskens vekt med ca 35%. 400 gram vil bli til ca 540 gram utvannet klippfisk.
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.